Opslag gevaarlijke stoffen

Opslag gevaarlijke stoffen volgens PGS 15

De Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen 15 beschrijft de richtlijnen waar u aan dient te voldoen bij de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen. Er wordt ingegaan op brandveiligheid, arbeidsveiligheid en milieuveiligheid. De PGS 15 richtlijn is voor velen een wirwar van voorschriften en regeltjes en hierdoor zien de meeste bedrijven en instellingen het als een enorme opgave om er achter te komen of de gevaarlijke stoffen wel op de juiste manier zijn opgeslagen. Anlag International BV heeft voor u de oplossing. Anlag biedt gratis en vrijblijvend advies voor alle bedrijven en instellingen.

De voordelen voor u

  • Gratis en vrijblijvend advies
  • Vrijblijvende inspectie van de huidige opslagvoorziening
  • Korte communicatielijnen
  • Duidelijk overzicht van verbeterpunten
  • Alle disciplines onder één dak (advies, ontwerp en productie)

Uitstekend samengewerkt. Met al onze wensen is rekening gehouden en ons nieuwe KCA-depot is zonder vertraging en volgens planning opgeleverd.

- Dhr. S. de Jong - De Meerlanden

Anlag International BV

Anlag International BV is expert op het gebied van opslag van gevaarlijke stoffen volgens PGS 15 en bodembescherming volgens de Nederlandse Richtlijn Bodembescherming. Al meer dan 20 jaar is Anlag International BV specialist in deze gecompliceerde regelgeving en heeft zich in die tijd ontwikkeld tot een waardevolle adviseur van, en leverancier aan het bedrijfsleven en overheid. Wij zorgen ervoor dat uw produktie, logistieke, veiligheid en milieu gerelateerde processen zo min mogelijk verstoord worden door de noodzakelijke regelgeving.

Wij hebben de mensen, de kennis en de produkten om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Wij gaan verder dan alleen een produkt, wij denken met u mee zodat u zich zoveel mogelijk kunt richten op hetgeen waar u mee bezig wilt zijn.

Publicatiereeks gevaarlijke stoffen

De Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen 15 beschrijft de richtlijnen waar u aan dient te voldoen bij de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen. Er wordt ingegaan op brandveiligheid, arbeidsveiligheid en milieuveiligheid.

Een geschikte PGS 15 opslag is volledig brandwerend van buiten naar binnen en omgekeerd in al zijn details. Speciale aandacht wordt geschonken aan de deuren, deze moeten voldoen aan de normen voor vlamdichtheid, thermische isolatie betrokken op temperatuur volgens het EI1-criterium. Voor de gehele opslagvoorziening geldt dat deze niet mag bezwijken (R) tijdens de brand. Anlag International BV werkt volledig conform PGS 15 en heeft de certificaten van TNO/ Efectis dat haar opslagvoorzieningen tenminste 60 minuten brandwerend zijn volgens alle criteria van de NEN-6069.

Een ander belangrijk aspect van een PGS 15 opslag is de arbeidsveiligheid. Waar nodig kan de opslagvoorziening uitgerust worden met explosieveilige opties zoals ventilatie, verwarming en verlichting, om het werken in en om de opslagvoorziening veiliger te maken. Een passende veiligheidssignalering mag niet ontbreken.

Produktopvang zorgt ervoor dat gelekte gevaarlijke stoffen niet uit de opslagvoorziening kunnen stromen (110% van de grootste verpakking of 10% van het totaal).

Voor gasflessen, spuitbussen en organische peroxiden staan in de PGS 15 aanvullende eisen.

Voor de volledige publicatie verwijzen wij u naar de publicatiereeks gevaarlijke stoffen.

Wij helpen u graag verder

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.