Nieuw ontwerp gasflesberging

Ede, 30 augustus 2015

De voorschriften van de PGS 15 zijn van toepassing indien een hoeveelheid gasflessen wordt opgeslagen met een totale waterinhoud van meer dan 125 liter.

Brandwerendheid

De voorkeur voor de opslag van gasflessen is tegen een brandwerende gevel. Daarbij dient een brandwerendheid van de gevel van minimaal 60 minuten aantoonbaar aanwezig te zijn. De gasflessen dienen dan enkel tegen omvallen geborgd te worden.

Het kan zijn dat deze brandwerendheid niet wordt gehaald, doordat een raam of deur binnen de afstanden, zoals genoemd in vs 6.2.4., aanwezig zijn.
In die gevallen biedt een Anlag Gasflesberging een perfecte oplossing. Deze opslagvoorziening is opgebouwd uit een brandwerend dak en drie brandwerende wanden. De brandwerendheid is door Efectis (TNO) beproefd. Hiermee wordt het ‘bushokje’ gecreëerd met een WBDBO van 60 minuten. Dit wordt in de PGS 15 als gelijkwaardige oplossing aangedragen indien een brandwerende gevel niet of slechts gedeeltelijk aanwezig is.

De deur aan de voorzijde is een verzinkt stalen gaasdeur, hiervoor wordt geen brandwerendheid voorgeschreven. Deze dient enkel om de berging af te kunnen sluiten tegen ongewenst bezoek.

Dit type gasflesberging is in diverse afmetingen leverbaar.